İngiltere’de Uluslararası Lise Değişim Programı seçmelerine katılmak isteyen öğrenciler seçmelere ayrı olarak alınırlar, mülakat süreçleri farklı ilerler. Bunun sebebi diğer ülkelerden farklı olarak İngiltere’de Devlet Programı bulunmamasıdır. Öğrenciler, özel yatılı lise seçmelerine katılırlar.

İngiltere özel yatılı liselerinin birincil amacı; A Level sisteminde eğitim alan öğrencilerin özellikle Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi, Imperial College London, London School of Economics gibi dünya çapında prestije sahip olan İngiliz üniversitelerine girmelerini sağlamaktır.

İngiltere’de lise eğitimi toplamda 5 yıl sürmektedir. Key Stages 4 ve 5, lise eğitimi kısmına karşılık gelmektedir:

  • Key Stages 4 (Secondary Education 2):
    14-16 yaş arası öğrenciler için zorunlu ortaöğretim yıllarını kapsar.
  • Key Stages 5 (Further Education):
    16-18 yaş arası öğrenciler için akademik veya mesleki eğitim yıllarını kapsar.

Üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler A-Level (Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilerek, İngiltere liseleri tarafından uygulanan program),  IB (Uluslararası Bakalorya Programı) veya Amerikan Diploma Programları gibi akademik programlara devam ederken; üniversite eğitimine devam etmeyecek öğrenciler BTEC gibi mesleki/teknik bir programı tercih edebilir.

PCE Turkey ile İngiltere özel yatılı liselerinden kabul alan öğrenciler, 1 yıl veya başarılı olurlarsa mezun olana kadar İngiltere yatılı özel liselerinde eğitim alabilirler.

Akademik Takvim

Öğrenci değişim programlarının süresi, öğrencinin akademik hedeflerine ve beklentilerine göre belirlenir.

Öğrenciler, programa katılacağı ülkede bir sömestr ya da bir tam yıl eğitim alabilirler. Bu süreçte başarılı olan öğrencilere, gittikleri ülkelerde eğitim almaya devam edebilme ve sonrasında mezun olabilme hakkı tanınır.

BARINMA

Öğrenci Yurdu

Bu yurtlar, kız ve erkek öğrenciler için ayrıdır. Her yurtta öğrencilerle birlikte kalan sorumlu öğretmenler bulunur ve öğrenciler herhangi bir sorunları olması halinde bu öğretmenlere başvururlar.

Yatılı yurtların en büyük avantajlarından biri neredeyse tamamı yabancı olan öğrencilere, zengin okul dışı etkinlikler sunmasıdır.

Aile Yanı

Ana dili İngilizce olan ev sahibi aileler; okulların yıllardır seçtiği, güvenilir ve önceki öğrencilerden referansları olan ailelerdir. Öğrencinin okula, çevreye ve kültüre adapte olmasına yardımcı olurlar.

Öğrenci güvenli ve sıcak bir ortamda yaşarken, beslenme gereksinimi ev sahibi aileler tarafından 3 öğün olarak karşılanır.

Başvuru ve Kabul Süreci

1

ADAYLIK

ADAYLIK

Programlara sosyal medya, seminer veya referans yoluyla aday olunur.

2

SINAV

SINAV

Programa katılım için gerekli koşullar dil yeterliliği sınavı yoluyla değerlendirilir.

3

MÜLAKAT

MÜLAKAT

Öğrenci ve veli görüşmeleri için randevu alınır.

4

BAŞVURU

BAŞVURU

Öğrenci için en uygun program seçilir ve başvurusu yapılır.

5

KABUL

KABUL

Kabul veya ret bilgisi e-posta yoluyla 10 iş günü içerisinde öğrencilere iletilir.

6

KAYIT

KAYIT

Programa kayıt işlemleri tamamlanır.

7

ORYANTASYON

ORYANTASYON

Yurt dışına çıkmadan önce oryantasyon seminerleri ile programa hazırlık yapılır.

8

BELGELER

BELGELER

Pasaport, vize, uçuş ve sigorta işlemleri tamamlanır.

9

BAŞARILAR!

BAŞARILAR!

Eğitim yılı veya dönemi başlar.

Uluslararası Anlaşmalarımız