Dünyanın en yaşanılabilir ülkelerinden biri olan Kanada; başarıya odaklanmış geniş eğitim yelpazesi ve sosyal olanaklarıyla lise eğitiminde öğrencilere mükemmel bir deneyim sunar.

“Daha çok başarılı öğrenci için daha yüksek kalitede eğitim” mantığıyla hareket eden Kanada, öğrencilerimizin yurt dışı lise eğitimi için tercih edebileceği en ideal, en yaşanılası ülkelerden biridir.

OECD (The Organisation for Economic Co-operation and Development), dünya çapındaki eğitim sistemlerini gözden geçiren ve sıralayan bir kurumdur. OECD’nin son verilerine göre; uluslararası PISA test sonuçlarında Kanada bilim alanında 4. sırada, okumada 2. sırada ve matematikte ise 8. sırada yer alıyor. Eğitim mükemmelliğinde ise en iyi 15 ülke arasında 3. sırada bulunan Kanada, bu başarısını çoğunlukla eğitimcilerine bağlar.

Kanada devlet liselerine kayıt koşulları genel olarak eğitim bakanlığına bağlı eyalet yetkilileri tarafından belirlenir ve Kanada’da lise bitiren öğrenciler, Kanada kolej ve üniversitelerine giriş noktasında önemli bir avantaj elde ederler. Devlet liseleri karma eğitim sunar ve eğitim sistemi sekülerdir. Okullar, eylül ve şubat aylarında sömestr başlangıçlarını yapar.

Okullardaki müfredatın yanı sıra seçmeli programlar ve özel programlar (güzel sanatlar, Fransızca, spor vs.) ile gezi aktiviteleri öğrencilerin tercihlerine göre belirlenir.

Kanada devlet liselerinde uluslararası öğrenciler aile yanında kalırlar. Kanadalı aileler uluslararası öğrencilere hem çevreye alışmalarında hem de İngilizcelerini daha yetkin kullanmalarında yardımcı olurlar. Aileler, okulların yıllardır seçtiği güvenilir ve önceki öğrencilerden referansları olan ailelerdir. Aile yerleştirmeleri Kanada’daki ilgili eyaletin Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencinin profiline en uygun olabilecek aile temel alınarak yapılır.

Akademik Takvim

Öğrenci değişim programlarının süresi, öğrencinin akademik hedeflerine ve beklentilerine göre belirlenir.

Öğrenciler, programa katılacağı ülkede bir sömestr ya da bir tam yıl eğitim alabilirler. Bu süreçte başarılı olan öğrencilere, gittikleri ülkelerde eğitim almaya devam edebilme ve sonrasında mezun olabilme hakkı tanınır.

BARINMA

Öğrenci Yurdu

Bu yurtlar, kız ve erkek öğrenciler için ayrıdır. Her yurtta öğrencilerle birlikte kalan sorumlu öğretmenler bulunur ve öğrenciler herhangi bir sorunları olması halinde bu öğretmenlere başvururlar.

Yatılı yurtların en büyük avantajlarından biri neredeyse tamamı yabancı olan öğrencilere, zengin okul dışı etkinlikler sunmasıdır.

Aile Yanı

Ana dili İngilizce olan ev sahibi aileler; okulların yıllardır seçtiği, güvenilir ve önceki öğrencilerden referansları olan ailelerdir. Öğrencinin okula, çevreye ve kültüre adapte olmasına yardımcı olurlar.

Öğrenci güvenli ve sıcak bir ortamda yaşarken, beslenme gereksinimi ev sahibi aileler tarafından 3 öğün olarak karşılanır.

Başvuru ve Kabul Süreci

1

ADAYLIK

ADAYLIK

Programlara sosyal medya, seminer veya referans yoluyla aday olunur.

2

SINAV

SINAV

Programa katılım için gerekli koşullar dil yeterliliği sınavı yoluyla değerlendirilir.

3

MÜLAKAT

MÜLAKAT

Öğrenci ve veli görüşmeleri için randevu alınır.

4

BAŞVURU

BAŞVURU

Öğrenci için en uygun program seçilir ve başvurusu yapılır.

5

KABUL

KABUL

Kabul veya ret bilgisi e-posta yoluyla 10 iş günü içerisinde öğrencilere iletilir.

6

KAYIT

KAYIT

Programa kayıt işlemleri tamamlanır.

7

ORYANTASYON

ORYANTASYON

Yurt dışına çıkmadan önce oryantasyon seminerleri ile programa hazırlık yapılır.

8

BELGELER

BELGELER

Pasaport, vize, uçuş ve sigorta işlemleri tamamlanır.

9

BAŞARILAR!

BAŞARILAR!

Eğitim yılı veya dönemi başlar.

Uluslararası Anlaşmalarımız